Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Könyvajánló – Imbusz mester autót épít

Miután nem csak játszani, hanem olvasni is sokat szoktunk, arra gondoltam, hogy írok a kedvenc mesekönyveinkről is.
Új mesekönyvet választani nem könnyű dolog. Először is olyan nagy a választék, hogy az ember nem bírja átlátni, és vannak közöttük lélegzetelállítóan gyönyörű, és meglehetősen vacak könyvek is. Másodszor, ha elmegyek a gyerekekkel egy könyvesboltba, általában Máté kéri, hogy olvassak el neki néhány mesét, és én olvasás közben rohangálok Danika után, hogy visszapakoljam a polcra a könyveket, amiket levett megnézni. Hát így nem igazán tudok a választékra koncentrálni. Így marad a net és mások véleménye.
Először mindig az illusztrációkat nézem meg. Ha ez nem tetszik, általában már bele sem olvasok, annyira zavarnak a csiricsáré, minden kedvességet nélkülöző képek. Így már azért szűkül a megvásárolható könyvek listája. Jó forrás a könyvtár. (Akinek elérhető közelségben van a Központi Szabó Ervin Könyvtár Gyerekkönyvtára, annak nagyon ajánlom!) Itt kicsit kényelmesebben lehet még gyerekekkel is böngészni, és ha melléfognánk, akkor sem kell a fejünket a falba verni, hogy ezért miért adtunk ki ennyi pénzt. Legközelebb becserélhetjük valami jobbra. És ha valamelyik könyvbe annyira beleszeretünk, hogy nem tudunk tovább nélküle élni, még mindig elmehetünk a könyvesboltba és megvásárolhatjuk.
Ha van kedvetek, írjátok meg ti is a kedvenc mesekönyveitek címét. Szeretnék minél több jó mesét megismerni, és a gyerkőceimmel megismertetni!

Az első legyen akkor egy nagyon kedves, kisfiúknak való könyv: May Szilvia: Imbusz mester autót épít Illusztráció: Pikler Éva

A mese egy autószerelőről, Imbusz mesterről szól, aki a világon minden autót meg tud javítani. Egy napon egy nagyon rozoga autót visznek a műhelybe, gazdája nem is akarja megjavíttatni, csak otthagyni a roncsot. Az autóból előkerül Pudlimász, a háromlábú kutya, akit Imbusz mester megsajnál, ezért felfogadja segédjének és épít neki egy autót, hogy könnyebben el tudjon menekülni az őt üldöző kutyák elől.
Nagyon kedves rajzok, könnyen érthető szöveg. Az lehet, hogy izgágább gyerekeknek kicsit hosszú egyszerre.
3 év felettieknek.

6 hozzászólás to “Könyvajánló – Imbusz mester autót épít”

Mondd el a véleményed