Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Bacilus-űző

Beköszöntött a betegeskedő időszak. (Mikor lesz már tavasz?!)
Először is megbeszéltük a gyerekekkel, hogy mik is azok a bacilusok. (No nem tudományos részletességgel, csak hogy még a hangyáknál is kisebbek, hogy miattuk kell a szánk elé tenni a kezünket, ha tüsszentünk, vagy köhögünk, és többek között miattuk is fontos, hogy alaposan kezet mossunk, ha hazaérkezünk valahonnan.)
Ezután zöld papírból kivágtam “bacilusokat” és Mátéval rajzoltunk rájuk mérges, gonoszkodó arcokat. (Miután Máté szinte mindig mosolygós arcokat rajzol, ha magától rajzolgat, most nagyon élvezte a gonoszkodós pofákat.) Közben mi is próbálgattuk, hogy tudunk mérgesen, gonoszan nézni. No ez, Daninak is jól ment!
Ezután betereltem őket a szobájukba, én pedig elrejtettem a bacilusokat a nappaliban, úgy hogy azért kissé kikukucskáljanak, észrevehetőek legyenek. Majd kaptak a gyerekek egy-egy vödröt és abba kellett a gonosz kis bacilusokat száműzniük.

(Akik hisznek a kimondott szó valóságteremtő erejében, azok megmondhatják a gyerekeknek, hogy ezek a kis bacilusok csak akkor kukucskálnak elő, ha észreveszik, hogy egy egészséges ember közelít, ezért mondogassák hangosan, hogy erős vagyok! egészséges vagyok!)

6 hozzászólás to “Bacilus-űző”

 • Cat says:

  Nagyon tetszenek az ötleteid,játékaid, és főleg az, hogy meg is valósítod őket a csemetéiddel 🙂

 • Fésüs Mónika says:

  Igen, csatlakozom Cathoz. Boldog gyerkőcök Mátéék!

 • Eszter says:

  Köszönöm Mónika!

 • Vacskamati says:

  Jó ötlet ez a bacikereső!! Egy amerikai blogon (nem tudom, szabad-e ide linkelni) meg kartonból kivágott gonosz bacikat kellett kilődözni: mi a legutóbbi ovis kényszerszabadság alatt azt csináltuk meg. Kiürült tejes dobozok fényes belső oldalára rajzoltak a lányok alkoholos filccel gonoszkodó-grimaszoló arcokat, egy kis kartoncsíkot ragasztva a hátuljára meg is lehetett őket támasztani–aztán a kanapé háttámlája, mint bástya mögül üdítős kupakokkal jól levadászták őket.. 😀 (Végülis ez is egyfajta mentális győzedelmeskedés.. :D)

 • Eszter says:

  De jó ötlet ez is! Nyugodtan ideírhatod a linket! Sőt!

 • Erika says:

  Végre mi is egy beteges időszakon vagyunk most már túl!!!Mindig nagyon tetszenek az ötleteid,ezt is megcsináljuk a pici fiammal.Köszi!!!!

Mondd el a véleményed