Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Falevél

Gyűjtöttünk pár szép falevelet, majd otthon nagyítóval megnézegettük a hátoldalán lévő ereket. Ezután egy papírra -erezettel felfelé – gyurmaragasztóval felragasztottam őket. (a középső vastag ér alá tettem egy csíkban a ragasztót. Erre azért van szükség, hogy ne mozduljon el, ahogy majd nagy hévvel satíroznak a gyerekek. Persze sima ragasztóval is oda lehet ragasztani, csak mi utána levettük a papírról, festékbe mártottuk és rányomtuk egy lapra.) Ráterítettem egy nem túl vastag papírt (pl fénymásoló papír), majd megmutattam Máténak, hogyan lehet a zsírkréta oldalával satírozni.
Én az enyémet még alaposan felvizezett vízfestékkel is átkentem.
Végül körbevágtam és egy papírra felragasztottuk.

4 hozzászólás to “Falevél”

  • Krisztallit says:

    Pont ilyen frottázsolást készítünk a héten a gyerekekkel.Kivágjuk a satírozott leveleket, majd felragasztjuk és kiegészíjük (pl. pillangóvá,sünné, bagollyá, hallá…vagy ami eszükbe jut)

  • lunanyuszi says:

    Anyukámmal minden ősszel ilyesmit csináltunk, minden érdekes vagy szép levelet összegyűjtöttünk, felragaszztottuk kartonra, aztán bekereteztük. Mondjuk mi nem színeztük meg vagdostuk, hanem a keretezésnél kreatívkodtunk. Csak ezért szerettem az őszt. Meg a gesztenyék miatt.

  • Eszter says:

    Krisztallit! Nem is tudtam, hogy frottázsolásnak hívják. Mi préselt levelekből készülünk ilyen képeket csinálni.

Mondd el a véleményed