Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon David Mckee: Elmer

Most az egészen pirinyóknak ajánlanék mesekönyvet: David McKee foltelefánjáról szóló Elmer könyveket. Kevés szöveg, színpompás színek, kedves történetek.

(Megjelent magyarul is, csak nem találtam róla elég nagy, jól látható képet.)

Elmer egy kedves , tarka-barka foltelefánt, aki mindig megnevetteti társait. Egy napon ráébred, hogy ő nem is boldog, és a többiek biztosan csak azért nevetnek rajta, mert más, mint ők. Ezért szürkére festi magát, és ő is komoly elefántként kezd el viselkedni. De hamar rájön, hogy komoly szürkének lenni még rosszabb, így egy nagy tréfával felfedi kilétét. Minden elefánt örül, hogy újra köztük van a régi Elmer. Nyilván nem kell szájbarágósan, de azért lehet róla beszélgetni a kicsit nagyobbacskákkal, hogy nem baj ám, ha kicsit más vagy, mint a többi, kilógsz a szürke tömegből! Sőt!

2 hozzászólás to “David Mckee: Elmer”

  • Mamilukasina says:

    Szia! Mi nagyon szeretjuk Elmert. A hvgn kimasoltam az elso konyvbol Elmer korvonalait egy lapra. O lett az a szurke hetkoznapi elefant akit a sracoknak fel lehetett disziteni az “Elmernapra”. Mondtam, hogy ez az Elefantok farsangja. Annyira bejott nekik a szinezes, hogy azota szinte folyamatosan masolgatom az elefantokat, hogy ki tudjak oket szinezni. Szerintem jo moka a farsangi idore.

  • Eszter says:

    Tényleg jó ötlet, különösen így farsang közeledtével! Köszi!

Mondd el a véleményed