Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Izlandi vulkánkitörés

Meséltünk a gyerekeknek az izlandi vulkánkitörésről. Nagyon érdekelte őket. Már régóta szemezek egy az angol nyelvű blogokon nagyon népszerű játékkal, így most az aktualitás miatt végre mi is kipróbáltuk: vulkánt készítettünk, mely aztán ki is tört!

Egy kistányér közepére tegyünk egy műanyag poharat, borítsuk be alufóliával, hogy vulkán formája legyen (a pohár a kráter)! A gyerekek nyújtsanak ki gyurmát, azzal terítsük be a vulkánunkat, és óvatosan nyomkodjunk bele kavicsokat, játék fákat! Tegyünk 3 evőkanál szódabikarbónát a kráterbe és egy másik pohárban keverjünk össze kb 2 dl ecetet piros festékkel! (mi temperát használtunk, de lehet ételfesték is, vagy ha maradt piros tojásfestékünk, azt is beleönthetjük) tegyük a vulkánunkat egy nagy tálba vagy tepsibe a kifolyó láva miatt! És végre kitörhet a vulkán: öntsük a piros ecetet a kráterbe!
Készüljünk, hogy nem ám egyszer, nem is kétszer akarják majd a gyerekek megnézni a vulkánkitörést! Mi két csomag szodabikarbónát és majd’ egy üveg ecetet használtunk el.

7 hozzászólás to “Izlandi vulkánkitörés”

 • Gyuri says:

  Erről Barni napokig mesélt :o)
  Amúgy is vulkán-függő, egy vulkánokról szóló könyv képeinek nézegetése óta…
  Hát, köszönjük a maradandó élményt!

 • Eszter says:

  Örülök, hogy tetszett neki!

 • Leier Jánosné says:

  szia Eszter! ez nagyon klassz!! azt hiszem magam is szivesen kipróbálom.
  Valinagyi

 • Jano says:

  A munkatarsaim imadtak :))

 • Leier Jánosné says:

  Szia Eszter!!

  Gratulálok, minden kigyerekes ismerősnek, és Óvónőnek elküldtem a vulkánt. Mindenkinek nagyon tetszik.Remélem felkelti a figyelmüket a blog egésze iránt is.

  sok sikert!! puszi Vali

 • Maca says:

  Mi úgy csináltunk az oviban vulkán kitörést,hogy 1 l-es light kólát beborítottunk földdel,kavicsokkal úgy,hogy a kupakot kihagytuk (tálcában),majd egy óvatlan pillanatban lecsavartam a kupakot és Mentos cokorkát (1-2 db-ot) szórtam az üvegbe.A hatás ugyanaz,mint az ecetes-szódabikarbónás esetben (azt is kipróbáltuk korábban).Jó móka!Szia:Szné Maca

 • Eszter says:

  Maca, köszi! Majd kipróbáljuk mi is!

Mondd el a véleményed