Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…

Nem úgy néz ki, hogy ma nagyon ki lehet majd mozdulni, ezért összegyűjtöttem Nektek azokat a játékokat, amikkel a lakásban is kicsit kitombolhatják, kimozoghatják magukat a gyerekek:

Csata – Egy jó hangos, tombolós játék: A család két csapatra oszlik, és nagyjából egymással szemben keres magának mindkét csapat valami fedezéket (pl. fotel) A törékeny, leverhető tárgyakat biztonságba helyezzük, összeszedünk sok puha labdát, vagy zokni gombolyagot. Aztán kezdődhet a csata! Jól megdobáljuk egymást! Próbáljátok ki! Lehet nagyokat sikongatni!

Palacsintasütés – Gyurmából lapítottam nekik kb 15cm átmérőjű köröket. Ezek voltak a palacsinták. Elővettünk pingpong ütőket, ezeket használtuk serpenyőnek. Az enyémek még nem igazán tudták elkapni, de rengeteget nevettek közben!

Akadálypálya – sorba raktam 5 nagy széket, azokon végig kellett sétálni, majd lemászni. A földön lévő kosárból egy labdát kellett választani, és azzal együtt átkúszni a gyerekek kisasztala alatt, majd a labdát egy messzebb lévő dobozba beledobni. Visszafelé újra átmászni az asztal alatt, majd székre fel, és végigsétálni. Rajzoltam még az előszoba kövére fürdőszobai, lemosható zsírkrétával köröket, ezeken végig kellett ugrálni. Lehet még bukfencezni (ha már elég nagyok hozzá a gyerekek), egy lábfej szélességű papírcsíkot gyurmaragasztóval, vagy celluxszal a földre ragasztani, azon végig egyensúlyozni. Ezt nehezíthetjük úgy is, hogy közben valamiért le kell guggolni, valamit el kell érni…

Kirándulás – Részletek Virágnál

Bagoly-egér játék – A felnőtt a bagoly, a gyerekek az egerek. A bagoly nappal alszik, így amikor ég a villany, úgy teszünk, mintha aludnánk, az egerek nyugodtan sétálgathatnak. De, ha lekapcsoljuk a villanyt, besötétedik, indul a bagoly vadászni, megpróbáljuk elkapni a gyerekeket.

Tűz, víz, repülő – Ez egy régi klasszikus, még gyermekkoromból. A gyerekek szaladgálnak. Amikor azt kiáltom tűz!, akkor le kell guggolni, hogy megmelegedjenek a tűznél. Amikor azt kiáltom víz!, akkor valahová fel kell mászniuk, hogy ne legyenek vizesek az árvízben. És ha azt kiáltom repülő!, akkor le kell hasalni a földre, mert alacsonyan száll egy repülő.

Mocsárjárás – Minden gyereknek adunk 2-2 székpárnát vagy kartonpapírt (arra vigyázzunk, hogy ne csússzon a földön). Kijelöljük, hogy honnan, hová kell eljutni úgy, hogy az egyik párnán áll, lerakja a másikat, rálép, felveszi az elsőt, lerakja maga elé, rálép, felveszi a másodikat stb. A párnáról lelépni nem szabad! Így kell eljutniuk a célba. Ki a gyorsabb?

Lufi dobálás – Lufit feldobok a magasba, és nekik nem szabad engedni, hogy leessen a földre, mindig bele kell ütniük. Néha én is be szoktam nekik segíteni, hogy minél tovább fent maradjon az a lufi. Jó nagy visongással jár ez a játék!

És egy kis nosztalgia:

Egy kicsi mozgás

Mondd el a véleményed