Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Gólya – valóságshow

Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmemet erre az oldalra, ahol egy gólya életét figyelhetjük webkamerán keresztül! Szegény madár, most biztosan visszavágyódik a jó meleg Afrikába! Ha az oldalon a blog-gólyanapló feliratra kattintotok, nézegessétek meg a régebbi bejegyzéseket is! Vannak itt képek a gólyapár megérkezéséről, a tojásrakásról stb.

Nézegettük mi is a gyerekekkel, majd készítettünk magunknak is gólyát. Egy papírtányért félbevágtam, egyik felét Máté színezte barnára, másik felét Dani. Ezután bekentük ragasztóval a fél tányérokat, és ragasztottunk rá raffia és műfű (nem tudom, hogy így hívják-e, húsvéti dekorációból maradt) darabokat. Így a fészek már kész is volt!

Kivágtam színes papírból “téglákat”, ezekből megépítették a fiúk a kéményt, majd a tányér szélét bekentük ragasztóval, és feltettük a kéményre. Kivágtam fehér papírból gólyát, pirosból meg csőrt neki, és végül beültettük a gólyánkat a fészekbe. (Mivel a tányér közepe kissé elemelkedik a kék papírtól, bele lehet csúsztatni a gólyát a fészkébe)

Ha közben dalra is fakadnátok, kattintsatok ide!

gólya fészek

fészek gólya

3 hozzászólás to “Gólya – valóságshow”

Mondd el a véleményed