Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Óvodai beszoktatás

Javában zajlanak a beiratkozások az óvodákba.  Danit is beírattuk, ha minden jól megy, szeptembertől már Mátéval egy csoportba fognak járni. Ezt már mindketten nagyon várják (meg én is!) Danika olyannyira várja, hogy szép türelmesen megvárta míg kitöltöm a papírokat, majd mikor leadtam azokat az irodában, indult is rögtön Mátéék csoportszobájába 🙂 Szegénykém kicsit csalódott volt, mikor elmondtam, hogy az, hogy most beiratkoztunk, még nem jelenti azt, hogy egyből mehet is. Szóval már nagyon várjuk a szeptembert! (Addig attól a fránya pelustól kéne még megszabadulnunk! A Fórumon adhatnátok ám tanácsokat!)

Mátéval az ovikezdés nem ment túl egyszerűen. Eléggé zárkózott gyerek volt (ezen szerencsére óriásit változtatott az óvoda), nagyon ragaszkodott hozzám. A mi ovinkban (Tücsöktanya, Zugló) elég sokáig engedték, hogy bent legyek vele.  Ezt utólag nem tudom, hogy jó volt-e vagy rossz. A Fórumon leírtam, hogy miért. Ezzel kapcsolatban is várok ám jó tanácsokat!

Szóval, hogy rátérjek a mai játékra: Az óvoda megkezdése előtti nyáron sokszor játszottunk olyat Mátéval, hogy plüssállatkák voltak az ovisok, valamelyik állatka, vagy néha én az óvónéni, illetve néha Máté az óvóbácsi.  Eljátszottuk, hogy megérkeznek a gyerekek, elbúcsúznak a szüleiktől, játszanak, udvarra mennek, ebédelnek, alszanak … Így talán majd ovikezdéskor egy kicsit ismerősebb lesz a gyerek számára az ottani napi rutin. Később, a beszoktatás ideje alatt is játszottunk ilyet, sőt akkor olyat is, hogy pl. a kis nyuszi elkezdett sírni, mikor anyukája elment az oviból. Ekkor megkérdeztem a nyuszit, miért sír, majd megkértem Mátét, hogy vigasztalja meg szegénykét! Gyermekünk elmondhatja ekkor félelmeit, és megoldási stratégiákat, megnyugtatást is találhat magának!

2 hozzászólás to “Óvodai beszoktatás”

 • Fésüs Mónika says:

  Nagyon jó módszer. Csanád fiam ugyan még csak 2 éves múlt, de előre látom, h nem lesz könnyű az oviba szoktatás.
  ALig várom, h játszhassak vele ilyen “beleképzelős” játékokat. Még nem beszél (csak a szeme beszédes:)))), ezért ilyen játékokkal mégvárnunk kell.

  köszi az ötletet,

  Móni

 • Eszter says:

  Néha azt gondolja az ember, hogy nehéz lesz a beszoktatás, aztán meglepő módon nagyon könnyen megy. Majd meglátjátok!

Mondd el a véleményed