Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Autókereső

Ha messzebbre indulunk nyaralni kisgyerekekkel, általában igyekszünk úgy időzíteni a hosszú autóutat, hogy a gyermek alvásidejére essen, nehogy unatkozzon, nyűgösködjön egész úton a gyerek. Igen ám, de van úgy, hogy alvásidő ide, alvásidő oda, a drága gyermek egy percre sem hunyja le a szemét, és egyre gyakrabban, és egyre hangosabban teszi fel a kérdést, hogy: „Mikor érünk már oda?” Jó, ha van ilyenkor a tarsolyunkban néhány unaloműző játékötlet!

Ha gyermekeink már ismerik az autók jeleit, ezt a játékot biztosan nagyon fogják élvezni, és a hosszú autóút sem fog olyan unalmasnak tűnni. Indulás előtt kis cetlikre írjunk fel különböző autómárkákat (amiket a gyerekek ismernek) és tegyük egy zacskóba, vagy dobozba. Egy másik zacskóba olyan címkéket tegyünk, amelyekre színeket írtunk. Mindenki húz mindkét dobozból címkét, és a leírásnak megfelelő autót kell észrevennie a forgalomban (pl. piros Ford, zöld Opel stb…) Ha megvan, húzhatja a következő kombinációt. Kinek sikerül többet észrevenni?

autómárkák

További unaloműző játékötletért kattintsatok ide!

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

2 hozzászólás to “Autókereső”

 • B.Lilla says:

  Sajnálom, hogy a címlap cikkekhez nincs hozzászólási lehetőség – a foci, foci, foci különösen aktuális nálunk is.
  Nemrégiben kaptunk egy játékot, ami nemcsak, hogy nagy kedvenc lett, de ideális unaloműző hosszabb-rövidebb autósutakhoz is. Az a neve, hogy Bandolo és a végére belinkelek fotókat, amit a neten találtam róla. Lényege, hogy egy madzag segítségével kell megjelölni a feladatlapok megoldásait, majd a hátulján azonmód ellenőrizhető is.
  Erről még az jutott eszembe, hogy esetleg nyithatnál egy “kedvenc játékok” témát is a fórumon, hogy megoszthassuk, hogy mik azok, amelyek adott életkorban igazán beváltak itt-ott, hátha lehetne jó ötleteket meríteni szülinap/karácsony környékén.
  És itt a képek erről a madzagos feladatgyűjteményről: http://s302.photobucket.com/albums/nn116/JuliaSM/jocuri-jucarii/BANDOLO%20%20jocuri%20cu%20planse%20de%20asociere/

 • Eszter says:

  Tényleg jónak tűnik ez a játék! Nyitottam “kedvenc játékok” témát a fórumon!

Mondd el a véleményed