Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Madáreleség

Tavaly panaszkodtam, hogy nem jönnek hozzánk a madarak eszegetni. Ekkor egyik kedves olvasóm írta, hogy nem ám decemberben kell kirakni a magokat, mikor már leesett a hó, hanem már az ősszel, hogy fölfedezhessék maguknak a helyet. Arra figyeljünk, hogy ha már odajárnak a madarak, akkor nem szabad abbahagyni az etetést, mert elpusztulhatnak. Annyira felpörgetett az anyagcseréjük (azt a pici testet a nagy mínuszokban 40 fokon kell tartani), hogy nem tudnak sokáig éhezni, ezért mire észreveszik, hogy valahol már nincs eleség, és mire találnának egy másik helyet, addigra elpusztulnak. Mi már most kiraktunk nekik ennivalót, jönnek is szép számmal! Ti is gondoljatok rájuk!

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

FIGYELEM!!! Minden Hírlevélre feliratkozónak őszi játékokat, feladatlapokat küldök e-mailben! (útkeresők, színezők, memóriakártya …)

2 hozzászólás to “Madáreleség”

  • És nagyon fontos, hogy semmi sósat ne tegyünk ki, mert szomjasak lesznek, innivalót meg nagyon nehezen találnak ilyenkor.

    Az élesztős dolgok sem túl jók, azok meg megromolhatnak…

    A madár süteményt könnyű elkészíteni, és telis-tele van olyan dolgokkal, amit nagyon szeretnek a madarak.
    1. Tegyetek 250 g zsírt egy keverőedénybe. Várjátok meg, hogy megpuhuljon.
    2. Adjatok hozzá egyenként kb. 200 g mazsolát, sótlan földimogyorót (a só nem jó a madaraknak!), és madaraknak való magvakat.
    3. Az ujjaitokkal jól keverjétek össze a hozzávalókat.
    4. Gyúrjatok egy gombócot a masszából, és tegyétek be a hűtőbe, vagy ki a hidegre, hogy megkeményedjen.
    5. Tegyétek a gombócot egy műanyag hálóba, és akasszátok fel odakinn egy fára.

    Madarak étlapja:
    Veréb, vadgalamb, cinke: magevőknek napraforgómagot, diót, kender és dinnyemagot, almamagot, kölest, rizst, lombos és tűlevelű fák magvait, továbbá nem sózott(!) szalonnát
    Feketerigó: apróra vágott főtt húst, zöldséget vagy burgonyát

    (csak egy napra valót tegyünk ki nekik, mert ha ezek megsavanyodnak, bélfertőzést okoznak).

    Ági

  • Eszter says:

    Köszönjük Ági a sok-sok hasznos információt!

Mondd el a véleményed