Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Őszi fa

Ha legalább egy percre kisütne a nap, meg tudnám mutatni, milyen szép őszi képet készítettünk a fiúkkal. Merthogy ez igazán akkor szép, ha átsüt rajta a nap.Azért így is megmutatom!

Kiválogattuk a fiúkkal azokat a zsírkrétákat, melyeknek őszies színük van. Félbehajtott sütőpapírra zöldséghámozóval lekapirgáltam forgácsokat a zsírkrétákról. (ez sajnos az én fiaimnak még nem ment egyedül) Ha már összegyűlt egy kis kupac, hajtsd rá a sütőpapír másik felét (két réteg közé kerüljön a zsírkréta). Ezután következik a vasalás! Ezt döntsétek el, hogy a Ti gyerkőcötöket be lehet-e vonni a feladatba. Mi együtt fogtuk a vasalót, égési sérülés szerencsére nem történt! 🙂

A zsírkrétás sütőpapír alá és fölé is tegyetek valami olyan rongyot, régi törölközőt, amit nem használtok, mert kifolyhat a zsírkréta, mikor megolvad! Közepes hőfokon vasalgassátok, néha nézzétek meg, hogy megolvadt-e már a zsírkréta, összefolytak-e a színek! Ha kész, kicsit várjatok, hogy kihűljön!

Egy színes papíron (ez lesz a háttér) vágjatok lyukat a lombnak. Ragasszátok a vasalt lombot a lyukra, vágjatok és ragasszatok még alá fatörzset, és díszítsétek a képet kedvetekre!

Ötlet innen.

Őszi fa

Őszi fa

Őszi fa

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

FIGYELEM!!! Minden Hírlevélre feliratkozónak őszi játékokat, feladatlapokat küldök e-mailben! (útkeresők, színezők, memóriakártya …)

Egy megjegyzés to “Őszi fa”

  • P.Gréta says:

    Kedves Eszter!

    Régóta szemezgetek jobbnál jobb ötleteidből és általában sikerül is megvalósítanunk őket. Ma megpróbálkoztunk az őszi fával. Esetleg elárulnád, részletesebben, hogy mi a titok, mert mi vasalgattuk a zsirkréta örleményt, szépen meg is olvadt, ki is folyt :), de amikor megdermedt elvált a sütőpapírtól és kihullott. Nagyon szomorúak voltunk. Tudnál tanácsot adni, hogy min javítsunk?
    Előre is köszönöm,
    Gréta

Mondd el a véleményed