Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Pillepalackos varázslat

Kápráztassátok el gyerekeiteket ezzel az egyszerű varázslattal: Egy műanyag pillepalackot tölts meg jó meleg vízzel (azért az üveg ne olvadjon meg, de jó forró legyen), majd öntsd ki a vizet az üvegből, gyorsan tekerd vissza rá a kupakot, és nézzétek, mi történik az üveggel! Az üveg “be fogja húzni a hasát”. Ha lecsavarjátok a kupakot, visszarendeződik a régi formájára, és kezdődhet újra a varázslat. A radikálisabb deformálódás érdekében, a vízkiöntés és a kupak visszacsavarása után tegyétek gyorsan az üveget a mélyhűtőbe! Nagyobb gyerekeknek el is magyarázhatjátok, hogy miért történik, amit látnak. (Csak kérlek benneteket, ne várjátok el tőlem, hogy itt értelmesen leírjam, hogy a részecskék, hogy, mint és miért szaladgálnak a kísérletben! Ha valakinek kedve és tudása van hozzá, az kérem, írja le megjegyzésként! :))

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

FIGYELEM!!! Minden Hírlevélre feliratkozónak őszi játékokat, feladatlapokat küldök e-mailben! (útkeresők, színezők, memóriakártya …)

3 hozzászólás to “Pillepalackos varázslat”

 • A meleg levegoben (vagy barmiben, amit melegitunk) gyorsabban mozognak a reszecskek, sokkal tobbet lokdosik egymast, ezert messzebbre kerulnek egymastol(hotágulás)#
  (aka a lokdosodo gyerekeknek is tobb ter kell)
  A palackban a forro viz felmelegiti a palack falát, ami a viz kiontese utan a palackban a levegot fogja melegebbe tenni. Ha gyorsan razarjuk a kupakot, ez a meleg levego bennreked, fokozatosan kihulve viszont lassulnak a reszecskek, kevesbe lokdosik egymast=kisebb helyen is elfernek, es ezert behorpad a palack fala. (vakuum lesz, vegulis – ha nyitva van a palack, akkor csak beszivna tobb levegot az uresen maradt helyre)

  (a forro viztol a palack fala is tagul, de nem annyira)

  en valahogy igy magyaraznam

 • Eszter says:

  Köszönöm szépen a szuper magyarázatot!

 • Bondddd says:

  Hi, can I acquire advertising on this page?
  Tematy dyskusyjne

Mondd el a véleményed