Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Nevesincs ország térképe

A fiaim nagyon szeretnek térképeket nézegetni. Már egész kicsi korukban is, ha kezükbe került mondjuk Bécs térképe, lelkesen megmutogatták, hogy mi hol lakunk, a nagyiék hol laknak, hol a játszótér, hová hogyan lehet eljutni… 🙂

Egyik nap miután térképeket nézegettünk, elhatároztuk, hogy mi is rajzolunk egyet, egy általunk kitalált országról. Megnéztük, hogy hogyan jelölik a térképen az országhatárokat, a folyókat, tavakat, hegyeket, sík vidékeket, nagyobb városokat és fontosabb utakat. Ezeket mi is mind berajzoltuk a saját térképünkre. Ezután nevet adtunk az országnak, a fővárosnak, néhány fontosabb városnak, a folyónak. Máté kitalálta, hogy milyen nyelven beszélnek abban az országban, mi a pénznem, és lerajzolta az ország zászlóját, és hogy hogyan néznek ki a lakosok. Ezeket a lényeges információkat mind megtaláljátok a képen. (arra az esetre, ha egyszer Nevesincs országba utaznátok…) Máté ragaszkodott hozzá, hogy néhány házat és benzinkutat is berajzoljon.

Nevesincs ország térképe

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

FIGYELEM!!! Minden Hírlevélre feliratkozónak őszi játékokat, feladatlapokat küldök e-mailben! (útkeresők, színezők, memóriakártya …)

Mondd el a véleményed