Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Tűzijátékos póló

Krisztalit és Kinga hétszínvirág-készítési technikája nekem is nagyon megtetszett. Egyszerű, elronthatatlan, mégis roppant látványos. Nálunk viszont nem virágok készültek, hanem -augusztus 20-ra való tekintettel- tűzijátékos pólók. Fehér pólóra, alkoholos filcre és alkoholra lesz szükségetek, ha el szeretnétek készíteni.

A pólókba kartonpapírt fektettem, hogy ne fogja meg a filc a hátoldalát a trikónak, majd hogy jobban kifeszüljön, megtűztem néhány tűvel. (de ez szerintem akár el is hagyható, ha elég széles kartont használtok).

Ezek után nagyjából kör alakban pöttyöket rajzoltak a fiúk a pólóra az alkoholos filccel. Úgy lesz a legszebb, ha nem is rajzolják, csak egyhelyben hagyják a toll hegyét a pólón, míg a kívánt nagyságú pötty el nem készül. Lehet csigavonalban pöttyözni, váltogatni a színeket egy körön belül, vagy különböző színű koncentrikus köröket pöttyözni … Végül lehet alkoholt csöppenteni a pöttyökre, és nézni, ahogyan felrobbannak a tűzijátékok. Rajzoltunk még rá néhány csillagot is. Mikor megszáradtak a pólók forró vasalóval átvasaltam őket, hogy bírják a mosást. (Ezt még nem teszteltem, de remélem szépen megmaradnak.)

4 hozzászólás to “Tűzijátékos póló”

Mondd el a véleményed