Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Gipszöntés

Nyáron, amikor a dinócsontokat készítettük, nagyon megtetszett a fiúknak a gipszöntés. Újra kísérleteztünk vele. Egy műanyag kiskanálba öntöttünk. Ebből katica lett. Ha nagyobb bogarat szeretnétek készíteni, annak a kinder tojásnak is jó a doboza, amiből ki kell kanalazni a csokit. (Remélem, tudjátok melyikre gondolok.)

Egy üres csokidobozt is megtöltöttünk gipsszel, ezeket a fiúk kagylókkal, kavicsokkal, botokkal, madártollal díszítették.

Régen már ilyet készítettünk. Itt ásványvizes üveg alja volt az öntőforma.

Azoknak, akik még nem próbálkoztak gipsszel, néhány info.:

Hobby boltokban kapható modell gipsz 2 kg-os kiszerelésben kb 200-300 Ft-ért. Ekkora mennyiség jó sok forma kiöntésére elég. A gipszet annyi vízzel kell összekeverni, hogy hígabb tejföl sűrűségű legyen. Ezután lehet formába önteni, kicsit rázogatni, hogy szépen elterüljön. Hobby boltokban sokféle kiöntő formát lehet kapni, de amint fentebb látjátok sok mindenből válhat remek kiöntő forma. Ha díszíteni szeretnétek (kavicsokkal, fadarabokkal stb.), akkor ahogy a formába öntöttétek rakosgassátok bele a díszítő elemeket. Ha olyan “képet” szeretnétek készíteni, amit fel is lehet akasztani, egy szívószállal fúrjatok bele 2 lyukat (Ahova később a szalag kerülhet) akkor, amikor már kezd megszilárdulni. A megkötött gipszformákat (kb 30 perc alatt megköt) ki is festhetitek.

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

FIGYELEM!!! Minden Hírlevélre feliratkozónak őszi játékokat, feladatlapokat küldök e-mailben!

3 hozzászólás to “Gipszöntés”

Mondd el a véleményed