Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Ötletek a hónap minden napjára!

2009 júniusában kezdtem írni a blogomat, azzal a céllal, hogy segítsek azoknak a szülőknek, akik szeretnének minden nap legalább egy kis időt értékesen, hasznosan, játszva eltölteni gyermekeikkel, de szükségük van ehhez egy helyre, ahol mindig találnak jó ötleteket.  Az évek során nagyjából 700 ötlet került már fel az oldalamra, ami – lássuk be – rengeteg, és emiatt úgy érzem, hogy aki az adott naphoz, időszakhoz a legmegfelelőbb ötleteket szeretné megtalálni, sokáig kell keresgélnie, böngésznie. Erre néha van idő, de legtöbbször nincs.

Hogy megkönnyítsem az időszűkében lévő szülők helyzetét, minden hónapra összeállítok a hónap minden egyes napjára egy-egy aktuális játék- vagy alkotásötletet, feladatlapot, megbeszélnivalót vagy olvasnivalót. Az ötletek alkalmazkodnak az adott hónap időjárásához és jeles napjaihoz. Minden hónapban két ötletsort állítok össze: egyet a bölcsis-, egyet pedig az óvodás korosztálynak.

Miket találsz majd egy havi ötletgyűjteményben:

–          Kinti és szobai játékötletek, hogy jó időben és rossz időben se unatkozzatok.

–          A hónap jeles napjai felsorolva, mindegyikről sok hasznos információ, melyet elmesélhetsz gyermekednek.

–          A jeles napokhoz kapcsolódó játék- és alkotásötletek.

–          Az adott hónaphoz, jeles napokhoz kapcsolódó kinyomtatható feladatlapok.

–          A hónap alkotásaihoz szükséges alapanyagok egy csokorba gyűjtve, hogy egyszerre beszerezhesd, ha valami nincs meg otthon.

–           Az adott hónaphoz, jeles napokhoz kapcsolódó versek, mellettük rajzok, melyek segítségével gyermeked könnyebben megtanulhatja őket.

–          Az adott hónaphoz, jeles napokhoz kapcsolódó mesék.

Április harmadik hetében most ingyenesen kipróbálhatod, hogy tetszene-e Nektek az ötletsor! Nincs más dolgod, mint küldeni egy e-mailt az info@mindennapraegyjatek.hu címre. A tárgysorba vagy a levélbe írd bele, hogy próba. Ha kapok Tőled e-mailt, április 14-én elküldöm Neked mind a bölcsis, mind pedig az óvodás ötletsort, hogy eldönthessétek, melyik való Nektek inkább.

Ha bármi kérdésetek lenne az ötletsorral kapcsolatban, kérdezzetek itt a megjegyzések között, e-mailben vagy a Facebookon!

4 hozzászólás to “Ötletek a hónap minden napjára!”

Mondd el a véleményed