Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Pöttyös gombák a Tündérkertbe

Dani készített két kis gombát. Fél dióhéjat fessetek be akril festékkel pirosra. Ha megszáradt, fehér akrilfestékkel lehet ráfesteni a pöttyöket. Keressetek egy megfelelő vastagságú kis botot, és ragasszátok a dióhéjba szárnak. (Én hobby ragasztót használtam -sárga flakonos – jó sokat töltöttem belőle a dióhéjba, beleállítottam a botot úgy, hogy neki tudjam támasztani valaminek, majd hagytuk legalább egy fél napot száradni.) Végül fehérre festettük a szárát is a gombának.

És, hogy mire jó egy ilyen kis gomba? Nekünk nagyon picike erkélyünk van, de egy jókora szegletét lefoglalták maguknak a gyerekek, és az itt-ott gyűjtött mohából, ágakból, kövekből, fakérgekből, kagylókból… kis házikót építettek kertecskével. Ez a házikó folyamatosan változik, ha valami új kincshez jutnak a gyerekek. Ha van rá egy kis helyetek akár erkélyen, akár kertben, engedjétek a gyerkőcnek, hogy építkezzen kedvére. Nagyon szép dolgokat tudnak alkotni, és jó sokáig elszöszmötölnek vele.

Mi régen készítettünk egy ilyet is:

Íme, néhány szép tündérházikó a Fairy Houses oldalról:

Készíthettek bútorokat is a házikóba:

Kavicsból:

 

Vagy fából:

Májusi Ötletgyűjteményt az info@mindennapraegyjatek.hu címre küldött levéllel tudtok rendelni. Itt találhattok róla információt!

Az Óvodás Tablóról pedig itt tudhattok meg mindent!

Megjegyzést hagyni, illetve a megjegyzéseket elolvasni úgy lehet, ha a bejegyzés címére kattintatok.

Hírlevélre a címlapon tudtok feliratkozni. Keressétek a zöld betűs részt!

 

Mondd el a véleményed