Minden napra egy játék
Minden napra egy játék!
Alkotások - technika
Alkotások - dekoráció
Facebook

PostHeaderIcon Madáretető

Azt mondják, előbb -utóbb lesz nagy tél hóval, faggyal. Gondoljunk a madarakra is!

Még egy régebbi bejegyzésemnél Ági ezeket a hasznos tanácsokat adta madáretetéssel kapcsolatban:

Nagyon fontos, hogy semmi sósat ne tegyünk ki, mert szomjasak lesznek, innivalót meg nagyon nehezen találnak ilyenkor.

Az élesztős dolgok sem túl jók, azok meg megromolhatnak…

A madár süteményt könnyű elkészíteni, és telis-tele van olyan dolgokkal, amit nagyon szeretnek a madarak. 1. Tegyetek 250 g zsírt egy keverőedénybe. Várjátok meg, hogy megpuhuljon. 2. Adjatok hozzá egyenként kb. 200 g mazsolát, sótlan földimogyorót (a só nem jó a madaraknak!), és madaraknak való magvakat. 3. Az ujjaitokkal jól keverjétek össze a hozzávalókat. 4. Gyúrjatok egy gombócot a masszából, és tegyétek be a hűtőbe, vagy ki a hidegre, hogy megkeményedjen. 5. Tegyétek a gombócot egy műanyag hálóba, és akasszátok fel odakinn egy fára.

Madarak étlapja: Veréb, vadgalamb, cinke: magevőknek napraforgómagot, diót, kender és dinnyemagot, almamagot, kölest, rizst, lombos és tűlevelű fák magvait, továbbá nem sózott(!) szalonnát Feketerigó: apróra vágott főtt húst, zöldséget vagy burgonyát

(csak egy napra valót tegyünk ki nekik, mert ha ezek megsavanyodnak, bélfertőzést okoznak).

Készítsünk madáretetőt!

Palackból:  Egy flakonon keresztbe szúrunk két fakanalat, a fakanál széles része fölött kicsit kivágjuk a flakont, és kész is a madáretető.

Papírgurigából:

A gurigát ecseteljétek be mogyoróvajjal (cukor nélkülivel, kicsit ha megmelegítjük, könnyebben kenhető), majd hempergessétek meg  a madaraknak való magokban. Végül húzzátok rá egy fa ágára.

A fentebb leírt receptből szaggassatok “sütiket” a madaraknak.

 

Alkothattok is a témában (kattints a képre a leírásért, sablonokért):

 

 

Idén ballag az óvodából gyermeked? Még nem tudod, milyen személyes, egyedi, szívhez szóló ajándékkal lepjétek meg az óvónénit? Itt találsz ötleteket!

Ha szeretnéd, hogy az a kicsi idő, amit a nap végén vagy hétvégén együtt tudtok tölteni gyermekeddel, értékesen teljen, rendeld meg ötletgyűjteményemet februárra vagy akár egész évre! Olvasd el a részleteket!

És ha már várod a tavaszt: Tavaszi Ötletfüzet telis-tele remek játék és alkotásötletekkel! Letölthető sablonok, ötletek húsvétra, anyák napjára, játékötletek kirándulásokhoz, sétákhoz!! Itt olvashatsz róla! Figyelem! ez a 2012-ben megjelent Ötletfüzet!

 

Mondd el a véleményed